ACTUALITEITEN

Monica van der Hoff en de bekende schrijver over onderwerpen die gelieerd zijn aan de vrijmetselarij Tim Wallace Murphy zijn oude vrienden. Ondanks dat Tim al de respectabele leeftijd van 87 jaar heeft bereikt is Monica erin geslaagd hem (weer) naar Nederland te krijgen. Op zaterdag 28 oktober 2017 zal hij in het logegebouw in Amsterdam een lezing verzorgen.

Tim Wallace Murphy werd geboren in Ierland en woont op dit moment in Frankrijk. Hij heeft veel nationale en internationale bekendheid verworven als auteur van vele boeken, voornamelijk gebaseerd op de historische aspecten van de vrijmetselarij en spiritualiteit. (over Rosslyn, de Rex Deus families, de Islam, de tempeliers etcetera) Hij is bekend van tv-documentaires, boekverfilmingen en lezingen. Op dit moment organiseert hij rondleidingen in de Languedoc

Wij nodigen u graag uit om de lezing op 28 Oktober  bij te wonen.

Plaats: Logegebouw Vondelstraat 39    1054 GJ Amsterdam

Datum: zaterdag 28 oktober 2017

Toegang: alleen vrijmetselaars

opgave via contactformulier aub

 

 

 

 

mei 2017

Nieuwste Boek van Prof. Dr. M.J.M. de Haan

Een moderne, frisse opvatting over de vrijmetselarij. Max de Haan toont aan dat de vrijmetselarij in 2017 springlevend is. Dat de loge ook in 2017 nog steeds een plaats is waar mensen in vertrouwen hun ideeën en meningen kunnen uitwisselen. Dat de ideeën en meningen anders kunnen zijn en dat er in een loge anno 2017 alles besproken moet kunnen worden. Dat rituaal en symboliek, twee grote tradities van de vrijmetselarij, van alle tijden is, mits men maar durft te luisteren naar andere en nieuwe interpretaties en de loge laat zijn wat hij altijd is geweest: een ontmoetingsplaats voor mensen van allerlei overtuigingen en gezindten.

PUNT